Hírek‎ > ‎

Önképzőkörök találkozója

Dorottya Csonka, 2012. jún. 26. 13:47   [ 2012. júl. 2. 5:18 frissítve ]
Az Önképzőkör diákjai diákok munkájuk bemutatására lehetőséget kaptak június 7-én is a Berzsenyi Gimnáziumban megrendezett Önképzőköri Napon. A rendezvényen a szekszárdi Garay János Gimnázium valamint a tatai Eötvös József Gimnázium fizika szakkörösei is eljöttek. A három neves iskola együttműködése nem új keletű. Ez már a harmadik közös alkalom a fizika önképzőkörök életében. 

A szakmai programot a tatai csapat nyitotta meg. Az ő témájuk a környezetfizika, frontok, ciklonok. Szeidemann Ákos tanár úr a Föld forgásából adódó Coriolis-erőről tartott előadást (video1, video2), majd a diákok a napenergia felhasználásáról meséltek, bemutatták az általuk megépített napelemtáblán elvégzett méréseiket. A szekszárdi csapat fő profilja a csillagászat. Döményné Ságodi Ibolya tanárnő a találkozót megelőző napon lezajlott Vénusz-átvonulásról mesélt. Diákjai a saját csillagászati észleléseikről számoltak be.


Ebéd után a berzsenyisek mutatták be projektjeiket. Voltak, akik előadást tartottak a munkájukról, és voltak, akik kötetlenebb formában mutatták be a kísérleteiket. A

jó hangulatú nap után mindenki  biztos volt benne, hogy a közös munkát a jövőben is folytatni szeretné.


Comments