Hírek‎ > ‎

Paksi látogatás - Galériával

Dorottya Csonka, 2013. febr. 27. 12:13
Február 26-án a 12. évfolyam fizika önképzőkörös diákjai látogatást tettek a Paksi Atomerőműben. A csoporthoz más érdeklődő tizenkettedikesek is csatlakoztak, így 50 diák látogatott el Paksra Baranyai, Izsa és Lendvai tanárnő kíséretében.
A társaság  két vezetőt kapott, két csoportra oszlott. Megnéztük a Látogatóközpontot, majd bemehettünk az üzemi területre is. Itt az erőmű négyes blokkjának  irányítótermét láthattuk egy üvegfal mögül. Füldugókkal és munkavédelmi sisakokkal ellátva bemehettünk a szekunder kör üzemcsarnokába. Itt történik az elektromos áram előállítása, itt vannak a turbinák és a generátorok. Végül magát a reaktor üzemcsarnokát láthattuk felülről egy üvegfolyosóról.
Ezután a radioaktívhulladék-tároló bemutatótermében tettünk látogatást. 
A program az Atomenergetikai Múzeum megtekintésével zárult. Itt a kiállítás célja, hogy a régi emlékek bemutatása mellett az üzemi területen távolról látható eszközöket kipróbálhassák a látogatók: mindent meg szabad fogni, mindenre föl szabad mászni... Ennek megfelelően itt mindenki a saját ambícióinak megfelelő interaktív elfoglaltsággal töltötte el az időt, amint azt a képek is bizonyítják.
Comments